Održana je edukacija o mjerama aktivne politike zapošljavanja za sudionike pilot programa

Na jednodnevnoj edukaciji, održanoj 23.02.2021. godine u prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, sudionici su dobili informacije o mjerama aktivne politike zapošljavanja mladih, pravima i obvezama prijavljenih u evidenciju nezaposlenih te o relevantnim pravnim i zakonskim okvirima. Četvero mladih počinitelja kaznenih djela koji su sudjelovali su unaprijedili svoja znanja o mogućnostima koje mogu iskoristi kao pripadnici skupine u nepovoljnom položaju (mlade osobe koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., povratnici s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, osobe uključene u probaciju, Romi…).

Sudionicima je na raspolaganju bila i tehnička oprema (računala, tableti) kako bi izradili dokumente koji im mogu koristiti prilikom zapošljavanja kao što su životopis, zamolba za posao i motivacijsko pismo.

Ovime su provedene sve planirane radionice u okviru pilot programa za mlade počinitelje kaznenih djela u sklopu projekta, no uskoro će započeti novi ciklus radionica tako da će svi zainteresirani imati prilike uključiti se u novu grupu.